RC Art Fair
Menu

Stichting

Stichting Rotterdam Contemporary is een non-profit organisatie, die zich inzet ter promotie van Rotterdamse hedendaagse kunst en Rotterdamse kunstenaars. Hiermee wenst de stichting de Rotterdamse kunstsector te stimuleren om verder te groeien en het brede kunstaanbod te tonen aan de buitenwereld. De stichting doet dit door verschillende samenwerkingen aan te gaan, verbanden te leggen met het bedrijfsleven en evenementen en exposities te organiseren. De stichting streeft hiermee een zo breed mogelijke doelgroep aan te spreken en cultuurparticipatie te stimuleren.

Het bieden van platforms voor de verkoop van kunstwerken aan particulieren, bedrijven en instellingen is ook onderdeel van de activiteiten van de stichting. Door verkoop en opdrachtgever-schap te stimuleren wenst de stichting een sterk kunstklimaat en financiële onafhankelijkheid van kunstenaars en galeries te creëren.

Stichting Rotterdam Contemporary werkt onder andere samen met de Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, de Nederlandse Galerie Associatie, Centrum voor Beeldende Kunst Rotterdam, verschillende Rotterdamse museale instellingen en mediapartners.

Rotterdam Contemporary wordt financieel ondersteund door:
Rotterdam Festivals
Dienst Kunst en Cultuur
Centrum voor Beeldende Kunst Rotterdam


Stichting Rotterdam Contemporary
Slaak 20
3061 CS, Rotterdam
Nederland

KVK: 65571495

Bestuur
Voorzitter: Bobbie Joseph Smit
Penningmeester: Olaf Mooij
Secretaris: Paul van den Berg

Raad van Advies
Hugo Bongers
Anton Hoeksema
Hans Walgenbach