RC Art Fair
Menu

Algemene informatie

UPDATE 7/12/2017: RC Art Fair 2018 is afgelast 

De 7e editie van RC Art Fair, die plaats zou vinden in het World Trade Center in Rotterdam tijdens Rotterdam Art Week van 7 tot en met 11 februari 2018, is afgelast. Door organisatorische en financiële tegenslagen kan de kwaliteit van de kunstbeurs niet gewaarborgd worden.

Het stopzetten van RC Art Fair is geen makkelijke beslissing geweest voor onze oprichter en creatief directeur Bob Smit. Ondanks een gestage groei heeft de kunstbeurs in de afgelopen jaren echter flink wat tegenslagen gehad die littekens hebben achtergelaten bij de organisatie. Vorig jaar moest de kunstbeurs noodgedwongen de Cruise Terminal verlaten vanwege de komst van het Duitse cruise schip AIDA. De verhuizing naar de nieuwe locatie in het World Trade Center bracht onvoorziene kosten met zich mee. Hierdoor eindigde RC Art Fair met een financieel negatief saldo ondanks een succesvolle editie in 2017.

De organisatie van de zevende editie verliep de afgelopen maanden ook niet vlekkeloos. Kleinere financiële tegenslagen in combinatie met tegenvallende aanmeldingen en het bestaande negatieve saldo wogen al zwaar op de organisatie. Het wegvallen van een groot deel van de financiële steun vanuit Gemeente Rotterdam begin november deed de emmer echter overlopen. Er is nog een laatste poging gedaan om RC Art Fair op kleinere schaal te organiseren in samenwerking met een nadere beursorganisator. Maar helaas, was het te kort dag om dat nog te kunnen realiseren.

Wij willen alle deelnemers, samenwerkingspartners, collega’s, medewerkers en vrijwilligers bedanken voor alle steun, harde werk en mooie momenten van de afgelopen zeven jaar.