RC Art Fair
Menu

STAND INFO

DEADLINE VOOR INSCHRIJVING IS 13 NOV 2017


REGULAR STAND (Main Hall)

 • min. 9m2 – max. 50m2
 • € 180 p/m2 excl. BTW

Deze stands bevinden zich in de grote hal van het WTC en zijn beschikt voor solo- of groepspresentaties door internationale, gevestigde galeries.SOLO SHOWS (Rotterdam Hall)

 • min. 5m2 – max. 30m2
 • € 160 p/m2 excl. BTW

Deze stands bevinden zich in de Rotterdam Hall en zijn beschikt voor solo presentaties door internationale galeries.EMERGING GALLERIES (Rotterdam Hall)

 • min. 5m2 – max. 30m2
 • € 160 p/m2 excl. BTW

Deze stands bevinden zich in de Rotterdam Hall en zijn beschikt voor presentaties door galeries die minder dan 5 jaar bestaan.


Deelnemers betalen daarnaast (wanneer geselecteerd) ook:

 • € 500 excl. BTW marketingcommunicatie bijdrage
 • € 100 excl. BTW catalogue bijdrage


TECHNISCHE INFORMATIE

Alle wanden zijn 300 cm hoog, standaard wit geschilderd.
Iedere reguliere stand is voorzien van 2 zijwanden en een achterwand, open hoekstands hebben een achterwand en een zijwand.
Elke stand beschikt over 1 naambord.
Elke deelnemer ontvangt 1 spot per 5 m2 als standaard verlichting bij de stand

Eventuele extra’s zoals verlichting, wanden, wanden in een andere kleur beschilderen, extra stroomaansluiting et cetera, kunnen via een bestelformulier worden aangevraagd na toewijzing van de stand. In open hoek stands van minder dan 12m2 mogen geen extra wanden geplaatst worden.


AANVULLENDE TENTOONSTELLINGEN


PROJECT SPACES (Main Hall)

Project Spaces zijn 10 tentoonstellingsruimten die zich bevinden in de Main Hall tussen de ‘regular stands’ en in de Entrance Hall. Project Spaces worden gratis ter beschikking gesteld door stichting Rotterdam Contemporary aan deelnemers van RC Art Fair die een specifieke kunstenaar extra aandacht willen bieden. Om in aanmerking te kunnen komen voor een gratis Project Space dient eerst een aanmelding voor een Regular-, Emerging of Solo Show stand te worden gedaan. Inschrijving voor een Project Space kan na aanmelding voor een stand worden ingediend. De organisatie, bijgestaan door de selectiecommissie zal 10 projecten selecteren. Project Spaces zijn;

 • witte platforms van 2.40 x 2.40 m en 20 cm hoog
 • belicht van bovenaf
 • twee aanvullende muren van 2.40 x 2.70m kunnen eventueel worden bijgeplaatst
 • iedere Project Space presentatie ontvangt een informatiebord en twee pagina’s vermelding in de catalogus

_____________

Een voorstel voor Project Spaces bestaat uit een CV van de voorgestelde kunstenaar, een afbeelding van het kunstwerk en een beschrijving van de beoogde presentatie. Alle documentatie kan worden verstuurd naar apply@rcartfair.com (onderwerp Project Spaces aanmelding). De afbeelding dient de volgende bestandsnaam te hebben:  Galerie_kunstenaar_titel_jaar_materiaal/techniek_afmetingen.jpg en dient te beschikken over tenminste 300 dpiNO WALLS expo (Rotterdam Hall)

NO WALLS expo is een samengestelde tentoonstelling voor sculpturen en installaties die kunnen bestaan zonder de ondersteuning van muren. De tentoonstelling beslaat 250m2  en bevindt zich in het midden van de Rotterdam Hall. De tentoonstelling vertegenwoordigt het contrast tussen de traditionele witte kubus van de kunstbeurs en de afgesloten zwarte box van de tentoonstelling en richt zich op het stimulren en presenteren van vernieuwende hedendaagse kunstpresentaties.

Iedereen kan zich aanmelden voor deelname aan de tentoonstelling door het invullen van het inschrijfformulier en het voldoen van de inschrijfkosten van € 100 excl. BTW per kunstenaar. Iedere kunstenaar kan maximaal 2 kunstwerken indienen.

Inschrijving kan door het invullen van het inschrijfformulier. De selectiecommissie beoordeeld alle aanvragen. Inschrijving kan tot en met 23 oktober 2017, de selectie wordt bekend gemaakt op 27 oktober 2017.DESIGN SECTION reDRAWN (Main Hall)

Design Section bevindt zich in de Main Hall naast de opvallende raampartij van het World Trade Center. Werken van internationale ontwerpers, platforms en gevestigde en opkomende merken zullen zich hier presenteren. Design Section reDRAWN is daarmee een podium voor de hedendaagse internationale designmarkt.

Iedereen kan zich aanmelden voor Design Section door het invullen van het inschrijfformulier en het voldoen van de inschrijfkosten van € 100 excl. BTW per ontwerper. Iedere ontwerper kan maximaal 2 werken indienen.

Inschrijving kan door het invullen van het inschrijfformulier. De selectiecommissie beoordeeld alle aanvragen. Inschrijving kan tot en met 23 oktober 2017, de selectie wordt bekend gemaakt op 7 november 2017.