Rotterdam ContemporaryArt Fair: 04 t/m 08 feb 2015

Art Rotterdam Week

De Rotterdam Contemporary Art Fair was onderdeel van de Art Rotterdam Week 2015 die plaats vond van 4 tot en met 8 februari 2015. Tijdens deze week stond Rotterdam volledig in het teken van kunst en cultuur. Tijdens de Art Rotterdam Week organiseerde Stichting Field Dreams 3 grote evenementen: de Rotterdam Contemporary Art Fair, de NO WALLS EXPO en de Art After Party.

Wat is er verder te doen?

Museum Boijmans van Beuningen

In het voorjaar staat Museum Boijmans Van Beuningen in het teken van de eigen collectie. Vanaf 7 februari is onder andere de grote tentoonstelling ‘La La La Human Steps’ te zien. Op vrijdag 6 februari vindt vanaf 20:30 de feestelijke opening van de tentoonstellingen bij Museum Boijmans Van Beuningen plaats. De entree voor het museum is deze avond gratis.

Paul Theks comeback in Rotterdam

Op vrijdag 6 februari openen maar liefst twee tentoonstellingen over de Amerikaanse kunstenaar Paul Thek. Witte de With Center for Contemporary Art en TENT presenteren in hun gezamenlijke ruimte een tentoonstelling over een installatie van Thek in het Rotterdamse Lijnbaancentrum in 1978-1979. Museum Boijmans Van Beuningen toont Theks kunstwerken en brieven uit eigen collectie, waarin zijn connectie met Nederland centraal staat.

Het Nieuwe Instituut

Het nieuwe instituut heeft tijdens de Art Rotterdam Week meerdere tentoonstellingen lopen:

PLASTIC. Promises of a Home-made Future 

Prix de Rome Architectuur 2014

Huis in een witte tutu

Huis Sonneveld²

1:1 Stijlkamers by Andreas Angelidakis

Voor meer informatie klik hier

Kunsthal

Bjørn Melhus. The Theory of Freedom

Voor de eerste editie van ‘One Project’ brengen de Kunsthal Rotterdam en West Den Haag de internationaal toonaangevende Duits-Noorse videokunstenaar Bjørn Melhus (1966) naar Nederland. In zijn spraakmakende korte films en video-installaties speelt hij met begrippen als identiteit, media, globalisme en massacultuur.

Debat ‘Me against Us’ vrijdag 6 februari 17.30 – 19.00 uur (inloop vanaf 17.00 uur)

Op vrijdag 6 februari organiseert West Den Haag in het Auditorium van de Kunsthal het (Engelstalige) debat ‘Me against Us’, een discussie o.l.v. drs. Liesbeth Levy n.a.v. het maatschappijkritische werk van Bjørn Melhus. Met onder meer kunstenaar Bjørn Melhus, kunst- en mediawetenschapper Stefan Heidenreich, Manifesta directeur Hedwig Fijen, socioloog Pascal Gielen en filosoof Joost de Bloois. Voor informatie en reserveringen www.kunsthal.nl

Parallelpresentaties

Parallelpresentaties van Melhus zijn te zien tijdens IFFR (24 januari), bij West Den Haag

(31 januari t/m 28 februari) en op Art Rotterdam (5 t/m 8 februari).
Zie voor meer informatie www.westdenhaag.nl en www.kunsthal.nl

TENT

Woody van Amen / Hidde van Schie 

De Nederlandse Pop Art-legende Woody van Amen, wiens oeuvre meer dan vijftig jaar omspant en schilder/muzikant Hidde van Schie die ‘slechts’ tien jaar bezig is, treffen elkaar in een wervelende duotentoonstelling. Klik hier voor meer info.

Shift & Drift

Overzichtstentoonstelling met het werk van Rotterdamse talenten die dankzij de Ontwikkeling & Onderzoek–regeling ruimte hebben gekregen voor experiment. De tentoonstelling biedt meer dan een opsomming van projecten of een verantwoording van de regeling; het toont de ambitie en actualiteit van de Rotterdamse kunstwereld. De tentoonstelling is samengesteld door NEST curator Eelco van der Lingen

Witte de With

Witte de With heeft tijdens de Art Rotterdam Week meerdere tentoonstellingen lopen:

Art In The Age Of… Energy and Raw Material

Een jaar lange, driedelige serie presentatie die de omvang en richting van kunstproductie in de 21ste eeuw onderzoekt. Het eerste deel richt zich op Energy And Raw Material; hoe verhoudt de hedendaagse kunstpraktijk zich tot grondstoffen en energie? Met onder andere: Celine Condorelli, Mikhail Karikis, Nicholas Mangan, MAP Office, Marlie Mul en Anton Vidokle.

Karakter Is Lot

Gedurende 2015 zal een speciale presentatie van de astrologische diagram uit Piet Mondriaans horoscoop te zien zijn bij Witte de With, gecreëerd door kunstenaar Willem de Rooij.

25 Jaar Tegen Het Licht

In het kader van haar 25-jarig bestaan zal een selecte groep kunstenaars de rijke geschiedenis van Witte de With onder de loep nemen in een serie presentaties voor een monumentale light box op de begane grond. Maandelijks wisselende presentative met: Özlem Altin, Camille Henrot, Wineke Gartz, Germaine Kruip, MadeIn, Mahony, Raimundas Malašauskas, Zin Taylor, Freek Wambacq, en Christopher Williams.

Showroom MAMA

Outsourcing Performance

Outsourcing Performance is een project waarvoor MAMA haar onderzoek naar verschillende presentatie- en productieplatformen extra aanzet. Voor Outsourcing Performance heeft MAMA kunstenaars gevraagd een script te schrijven voor één of meer performances en daarbij de randvoorwaarden en regels voor de uitvoerder te bepalen. De kunstenaar is niet zelf de performer; de uitvoering wordt uitbesteed aan outsourcebedrijven

Intersections “Comman Sadness”

Tijdens Art Rotterdam van 4 tot 8 februari 2015 vertoont MAMA in Intersections “Comman Sadness”, een film geschreven door kunstenaarsinitiatief beyoncé (NL) en uitgevoerd door Swatantra Theatre (IN).

 


 

Art Rotterdam Week
4 tot en met 8 februari 2015
www.rcartfair.nl
www.rotterdamfestivals.nl
www.artrotterdam.nl